Getuige houdt autokraker aan

woensdag 15 juli 2015

Wateringen - Een 37-jarige man uit Wateringen hield op zaterdagavond 11 juli een 35-jarige Hagenaar aan toen hij hem op heterdaad betrapte. De verdachte probeerde in te breken in een auto toen de getuige ingreep. De wijkagent bedankte hem voor zijn snelle optreden.

Toen de 37-jarige in de avond zijn hond uitliet zag hij in de PrinsClausstraat een man inbreken in een auto. Hij greep meteen in en hield de35-jarige aan, waarbij een worsteling ontstond. Tijdens de worsteling beet deverdachte de getuige in zijn been. Samen met een toegesnelde agent in vrije tijdwerd de verdachten onder controle gebracht. De gealarmeerde politie nam deverdachte mee naar het bureau voor verhoor en de manzit nog vast. De eigenaarvan de auto deed aangifte van de inbraak en de gebeten getuige deed aangifte vanmishandeling.

Wijkagent Kor bedankte de 37-jarige getuige voor zijn snelle handelen met eenbloemetje. De politie adviseert om altijd 112 te bellen als u een verdachtesituatie ziet. Daarnaast is iedereen bevoegd een verdachte op heterdaad aan tehouden voor een strafbaar feit maar, benadrukt de politie, doe dit alleen als udit aandurft.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delft | 112 alarmeringen Delft | Goedkoop Tanken in Delft | Supermarkten in Delft | Weerbericht Delft