Hennepteam ontmantelt achtste kwekerij

donderdag 7 april 2016

De Lier - Politieagenten van het hennepteam rolden op woensdagochtend 6 april in een bedrijfspand aan de Jan van de Laarweg een hennepkwekerij op.

Diverse overlastmeldingen leidden het hennepteam naar dit adres, waar agenten omĀ  09.00 uur naar binnen gingen. In het pand bevond zich een ruimte die speciaal was ingericht als hennepkwekerij. Er stonden 151 stekjes die, samen met alle apparatuur en andere toebehoren, in beslag zijn genomen. Ook namen de agenten twee zakken met henneptoppen in beslag. De stroomvoorziening in het pand was illegaal aangelegd en daarom ook zeer brandgevaarlijk. De bewoner, een 44-jarige inwoner van De Lier, is in de woning aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het houden van een hennepkwekerij en diefstal van stroom.

Het in februari opgerichte hennepteam bestaat uit agenten en rechercheurs van de politieteams Rijswijk, Delft en Westland die samen een district vormen. Het team pakt de overlastmeldingen van inwoners in Rijswijk, Delft, Westland en Midden Delfland over hennep op en controleert de adressen op de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij. Buiten de overlast, is het risico op brand ook in grote mate aanwezig bij een kwekerij waarbij de stroomvoorziening illegaal is aangelegd. Het hennepteam vraagt u dan ook uw vermoedens over een mogelijke hennepkwekerij bij u in de buurt aan hen door te geven. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem op 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Delft | 112 alarmeringen Delft | Goedkoop Tanken in Delft | Supermarkten in Delft | Weerbericht Delft