Delft | straatinfo

overige politie meldingen

Aanhoudingen in GWK-onderzoek

overige

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de inbraak begin oktober 2010 bij het Grens Wissel Kantoor bij het NS-station in Delft kon woensdag 9 februari een aantal verdachten aanhouden.
In nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie verrichtten rechercheurs aanhoudingen in Delft, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De politie doorzocht vervolgens in deze plaatsen woningen. Hierbij werden in het kader van de 'plukze wetgeving' bij twee woningen een groot aantal luxe artikelen en meubels in beslag genomen. De recherche gaat er vanuit dat deze goederen zijn verkregen met geld dat bij de inbraak is buitgemaakt. Met de aanhoudingen verwacht het team een doorbraak in het langdurige onderzoek dat begin oktober startte. Het onderzoek is echter nog in volle gang en de recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Personeel van het GWK sloot de zaak zaterdag 9 oktober om 17.30 uur af. Maandag 11 oktober ontdekte het personeel bij het openen van het kantoor om 08.00 uur, dat er in de tussenliggende tijd was ingebroken. Onbekenden waren erin geslaagd om achter de kluisruimte te komen. Daar hebben zij gaten in de muur geboord en kwamen zij in de kluisruimte terecht. De daders gingen er vervolgens met een aanzienlijk geldbedrag vandoor. De doorbraak in het onderzoek kwam mede tot stand door de vele publicaties over de zaak en de uitzending van Opsporing Verzocht van 23 november, die voor het rechercheteam bruikbare tips opleverde. Het rechercheteam zet het onderzoek naar de betrokkenheid van de nu aangehouden verdachten voort. De verdachten zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Soortgelijke berichten

Aanhoudingen fietsdiefstallen
Venray

Aanhoudingen brandstichting
Zierikzee

Aanhoudingen in drugsonderzoek
Enschede

Twee aanhoudingen na wapenvondst
Heerlen

Drie aanhoudingen na diefstal
Amsterdam

Aanhoudingen na drugsvangst
Soest

Vier aanhoudingen na burenruzie
Almere

Zes aanhoudingen in fraudeonderzoek
Assen

Aanhoudingen na brandstichting woning
Hoogeveen

Vijf aanhoudingen na drugsactie
Goes

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio