Delft | straatinfo

overige politie meldingen

Oplichter nog steeds actief

overige

Politie Haaglanden ontving deze week drie aangiften van oplichting door een man gekleed in een TNT-uniform. In augustus 2008 deden ook al verschillende mensen in de regio aangifte van deze vorm van oplichting. Nu werden deze week overdag drie oudere bewoners van de Albert Verweylaan, Herculesweg en de Vulcanusweg het slachtoffer van deze trucage.
Landelijk actief De man, gekleed als TNT-medewerker bezorgde bij hen een pakketje waarbij de ontvanger een klein bedrag (minder dan een euro) moest pinnen. Contant afrekenen mocht niet van zijn werkgever, vertelde de man. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. De man wekt vertrouwen door zijn uiterlijk, verhaal, TNT-kleding en -tas. Met deze methode skimt (kopieert) de man de pincode en bankgegevens van de giro- of bankpas zodat op een later moment met de gekopieerde gegevens bij een geldinstelling of pinautomaat geld van de rekeningen wordt gehaald. Het gaat hier waarschijnlijk om een landelijk opererende groep, die nu zijn pijlen (weer) op de regio Haaglanden en Delft heeft gericht. TNT-post reageerde eerder al met het advies en de opmerking dat medewerkers van het bedrijf nimmer aan de deur een pintransactie doen en adviseert dan ook om dergelijke personen direct de deur te wijzen. In alle gevallen nam de man later via de gekopieerde pas een zeer groot geldbedrag van de bejaarde man op. Opnames vonden plaats in de regio Amsterdam-Zaanstreek. De politie stelt een onderzoek in naar de geldopnames en hoopt dat eventueel opgenomen beelden helderheid kunnen geven in het onderzoek naar de identiteit van de oplichter. Signalement Het gaat in alle gevallen om een man met het volgende signalement, leeftijd 25 jaar, gebruinde huid (zonnebank) kort bruin haar en had een netjes voorkomen. Tips Oplichters zijn mensen die goed hebben nagedacht over hun verhaal en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Twijfelt u over de aanbeller? Vraag om een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal een telefoonnummer van de betreffende instantie. Vraag de man of vrouw buiten te wachten en sluit de deur. Bel het nummer en controleer of het verhaal van de bezorger klopt. Twijfelt u dan nog, vraag dan de man of vrouw aan de deur later terug te komen als er familieleden, vrienden of buren bij u thuis zijn. In geval van twijfel kunt u altijd bellen met het plaatselijke politiebureau via 0900 8844.

Soortgelijke berichten

Oplichter actief
Ijmuiden

Oplichter actief
Edam

Oplichter slaat toe
Tilburg

Opnieuw iemand bestolen door ?supermarktbriefjes-oplichter?
Apeldoorn

Oplichter aangehouden
Amersfoort

Oplichter aangehouden dankzij getuigen
Haarlem

Politie arresteert ?supermarktbriefjes-oplichter?
Apeldoorn

Pakjesbezorger blijkt oplichter
Shertogenbosch

Notoire oplichter opgepakt
Maastricht

Landelijk bekende oplichter langer vast
Groningen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio