Delft | straatinfo

overige politie meldingen

Valse overvalmelding leidt tot inzet politie

maandag 15 december 2014 overige

Delft - Politieagenten hielden zondag 14 december een 15-jarig meisje aan die kort daarvoor een valse overvalmelding had doorgegeven.

Politieagenten onderzochten om 20.05 uur een melding waarbij sprake zou zijnvan een gewapende overval op de Mac Donalds aan de Paradijspoort/Molslaan.Vrijwel gelijktijdig vonden in de regio Den Haag nog twee gewapende overvallenplaats. De melder gaf daarbij een goed signalement van de overvaller die nog inde zaak aanwezig was. Meerdere politie-eenheden gingen terecht ter plaatse ennamen een strategische positie in rond het pand. Vrijwel direct daarna zagen zijdat een man die aan het signalement voldeed, het pand hard rennend verliet. Hijwerd door de agenten gesommeerd te stoppen en direct onder schot genomen. De mangaf zich direct over en kon worden aangehouden. Vrijwel direct bleek dat het eenvalse melding betrof. De man ging mee naar het politiebureau waar agenten hem desituatie uitlegden en aan nazorg deden. De melding was vermoedelijk gedaan dooreen groep jongeren die eerder op de dag met de man oneindigheid hadden gehadvanwege een gestolen fiets.

Aanhouding melder

De politie nam de zaak direct hoog op en onderzocht de melding. Die leidde deagenten naar een 15-jarige meisje uit Delft. Zij werd direct aangehouden en depolitie maakte proces-verbaal tegen haar op wegens het nodeloos alarmeren en hetdoen van een valse melding.

Soortgelijke berichten

Bommelder keert terug naar supermarkt
Tilburg vrijdag 15 april 2016

Drie jongens lichten maaltijdbezorger op met vals geld
Rotterdam dinsdag 16 mei 2017

Duo opgepakt na uitgeven vals geld
Arnhem maandag 13 oktober 2014

Man opgepakt na ruim 120 valse meldingen 112
Vught woensdag 13 januari 2016

Gemeentehuis ontruimd na dreigbrief
Amstelveen dinsdag 24 februari 2015

Poging ontvoering blijkt valse melding
Roermond vrijdag 23 september 2016

Aangifte mishandeling Haarlem blijkt vals
Haarlem maandag 14 oktober 2013

Aanhouding voor autobrand Burgemeester Haarlem
Haarlem dinsdag 03 mei 2016

Overval blijkt in scene gezet
Breda zaterdag 12 oktober 2013

Beloning van 10.000 euro voor gouden tip overval juwelier Dordrecht
Dordrecht donderdag 20 januari 2011

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio