Delft | straatinfo

verkeersdelict politie meldingen

In een gestolen auto

woensdag 27 augustus 2014 verkeersdelict

Delft - Politieagenten hielden maandag 25 augustus om 08.45 uur een 22-jarige man uit Burgh-haamstede aan op verdenking van diefstal en of heling van een personenauto uit Zwaag.

De man reed die dag over Rijksweg A4 en passeerde een opstelling van de ANPR.Het voertuig bleek sinds 22 augustus als gestolen gesignaleerd te staan. Diverseeenheden namen positie in langs de snelwegen in de regio. Het voertuig werdvervolgens opgepikt door enkele politie-eenheden op Rijksweg A13. Ter hoogte vanafslag Delft?centrum kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen enaangehouden.

ANPR-controle

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelenom criminaliteit te bestrijden. En van de technische middelen is de AutomaticNumber Plate Recognition (ANPR). Aan de hand van een videocamera met daaraan eengespecialiseerd softwareprogramma worden kentekens gescand en vergeleken metzogenoemde hotlisten. Deze geven aan of er iets ?mis? is met het kenteken(gestolen, niet verzekerd etc.) Als er een ?hit? is, wordt het voertuig staandegehouden en worden zowel de bestuurder als de auto gecontroleerd. Deze ANPRvoertuigen kunnen rijdend kentekens scannen. Dat betekent dat de bestuurder vanhet gesignaleerde voertuig direct aan de kant gezet kan.

Soortgelijke berichten

Auto gestolen
Breda dinsdag 10 februari 2015

Gestolen auto
Schagen woensdag 13 november 2013

Auto uitgebrand
Utrecht maandag 21 augustus 2017

Gestolen auto teruggevonden
Haarlem woensdag 22 november 2017

Verkeersongeval met gestolen auto
Oirlo maandag 16 december 2013

Verdachte van gestolen auto
Haarlem vrijdag 15 mei 2015

Aangehouden in gestolen auto
Utrecht maandag 13 september 2010

In gestolen auto
Teteringen donderdag 14 mei 2015

Auto gestolen bij woninginbraak
Rijen zondag 11 januari 2015

Gestolen auto uitgebrand
Westerbork woensdag 10 september 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio